Ziraat Türkiye Kupası finalinin Eskişehir'de oynanacağı açıklanmıştı. Gün içerisinden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kupa finaline ev sahipliği yapacak şehir ve stadyumu yeniden değerlendirme kararı alındığını resmen açıkladı.Şimdi gözler aday olan Bursa, Adana, Kayseri ve Urfa şehirlerine çevrildi.
TRABZON CEPHESİNDEN TEPKİ GELDİ
Trabzonspor cephesi Eskişehirspor'la aralarındaki sorunlar nedeniyle finalin burada oynanmasının yanlış olacağını duyurmuş ve tepki göstermişti.Güvenlik gerekçesiye bu karar geri alındı ve Adana, Bursa ve Urfa gibi şehirler adaylar arasuna girdi.
FİNAL 14 MAYIS'TA
Kupa yarı finalinde Konyaspor ile Galatasaray ve Trabzonspor ile Göztepe kozlarını paylaşacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak yarı final eşleşmelerini kazanan takımlar 14 Mayıs'taki finalde kupaya uzanmak için sahaya çıkacak.
"YENİDEN DEĞERLENDİRME KARARI ALINMIŞTIR"
Federasyondan yapılan son açıklamada ise, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu; Eskişehir Valiliği'nin 17 Nisan 2025 tarihli "Müsabaka Yer Değişikliği" konulu yazısına istinaden 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanması planlanan Ziraat Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapacak şehir ve stadyumu yeniden değerlendirme kararı almıştır. Ziraat Türkiye Kupası finalinin oynanacağı stadyum bilgisi ilerleyen günlerde açıklanacaktır." denildi.