Bu futbolcularla çok zor!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, Hatayspor'la 1-1 berabere kaldı. Spor yazarları, Bordo-Mavililer'in deplasmanda 1 puan aldığı maçı köşe yazılarında değerlendirdi.
TUNÇ KAYACI 
Hatayspor ile oynadığı deplasman maçları Trabzonspor adına zor geçmiştir. Mersin’e 10’a yakın oyuncusunu sakatlıklar nedeniyle getiremeyen Şenol Güneş ilk yarıda istediği gibi bir takım oyunu göremedi. Belki istatistiklere bakarsak Trabzonspor üstün gibi gözükse de Hatayspor zaten böyle bir rakibe karşı taktiğini dikine ve hızlı hücumlarla hazırdı. Nitekim Hatayspor’un ilk yarıda attığı tek gol de böyle geldi ve Aboubakar’ın asistini Görkem yerden şık bir vuruşla rakip ağları havalandırdı. Bordo-Mavililer ise etkili gözüken hücumlarda son vuruşlarda etkisiz bir başka deyimle Hatayspor savunmasına takıldı. İkinci yarının başında gelen Trabzonspor golü Karadeniz ekibinin 3 puan beklentisi için çok çok önemliydi. Bu golde Draguş ve Banza işbirliği ilerideki haftalar için de bir mesajdı.ETKİLİ OLMANIN YOLU 
Bildiğim kadarıyla Şenol Güneş taraftarın tepki gösterdiği Draguş’u tutuyor ki ben de aynı görüşteyim. Rumen forvet kendini bulursa çok daha faydalı ve etkili olacaktır Banza ile birlikte. Hatayspor’da Rıza Çalımbay boş haftayı iyi değerlendirmiş, kendi oyun tarzını takıma yansıtmaya başlamış. İkinci yarıda Aboubakar ile iki önemli gol pozisyonu buldular. Son bölümde skoru lehlerine çevirmek için iki hocasının da hamlelerini gördük. Maçın özeti Trabzonspor kayıpla dönerken, Hatayspor ise evinde 3 puana yakın bir oyun sergileyen taraftı.
SAFA CAN KONUKSEVER 
Bu maç öncesi tam 10 eksik olduğunu düşünürsek, Şenol hoca en doğru kadroyu sahaya sürdü Mersin’de. Solda Nwakaeme’nin yokluğunda Draguş’u tercih etmesi, ‘sana güveniyorum’ mesajıydı. Topa hakim fakat coşkusu düşük şekilde başladı Bordo-Mavililer maça. 14. dakikada ise Hatayspor ilk şutunda golü buldu. Pozisyonda ne asisti yapan Aboubakar’a ne de şutu çeken Görkem’e en ufak bir şarj vardı! Sadece izlediler.
25. dakikadan sonra biraz kıpırdandı Trabzonspor, 40. dakikada ise en net fırsatı yakaladı. Bardhi, Lundstram’ın pasında kalede kalecinin olmadığı pozisyonda topu Kilama’ya nişanladı ve devre arasına Trabzonspor 1-0 geride girdi.

OYUN YİNE PROBLEMLİ 
İkinci yarıda orta sahada hiçbir şey yapmayan Okay çıktı, Cham girdi. Banza’nın golüyle de eşitlik geldi. Artık maç yeniden başlamıştı. Draguş çok uğraştı, sağ tarafta Visca tutuktu. Banza ise en önde istediği topları almakta zorlandı. Kulübede zaten az hamlesi bulunan Şenol Güneş, 73’te Orsic’i de sahaya attı. Fakat pek bir şey değişmedi. Açıkçası Trabzonspor kazanmak için son bölümlerde pek bir şey göstermedi. Hatta Uğurcan’ın kurtarışları olmasa Hatayspor kazanabilirdi. Evet bu takımın oyuncu eksiği var ancak oyun eksiği de var. Milli ara bazı şeyleri toparlamak için yeter mi, göreceğiz.
OLCAY ÇAKIR 
Trabzonspor milli araya kazanarak girmiş olsa çok güçlü motivasyonla aradan dönecekti. Bu şansını tepmiş oldu. Rıza hoca da Şenol hoca da kazanmaya şiddetle ihtiyacı olan takımlarında eldekilerle yapabileceklerinin maksimumunu da yapmaya çalıştılar. Oyunun hakimi olarak başladığı karşılaşmada, kalesinde gördüğü şok golle geriye düşen Trabzonspor orta alanda yaratıcı oyuncu eksikliğini net bir şekilde hissetti. Okay’ı çıkarıp Cham’ı oraya monte ederek orada akışkanlığı sağlayınca gol de hemen ikinci yarının başında gelmiş oldu.
Hatay takımı kısa sürede tipik bir Rıza Çalımbay takımı olmuşken, Trabzonspor henüz tipik bir Şenol Güneş takımı olmuş değil. Bunun çeşitli sebepleri var elbette. Büyük takım hüviyeti kazanmak, mutlak oyunun hakimi olmak gibi rakibinize göre farklı sorumlulukların takımı olmanız; eldeki bu oyuncularla birlikte devre arasına kadar zor olacak.KÖTÜNÜN İYİLERİ 11'DE! 
Ahmet, Arif, Ali, Poyraz, Salih gibi alt yapı ürünü çocukların kadroda, yedek kulübesinde olması sakatlıkların muhteviyatını anlamamız açısından çok önemli. Sakatlıklar bir tarafa isim vermeden söyleyelim. Mevcut kadroda asla Trabzonspor’a bonservis verilip alınmaması gereken adamlar ve mevkiler için kulübede çok adam olduğunu düşünüyorum... Bunun adı öz evlatçılık falan da değil. Şenol hocanın eldekilerle, kötünün iyileriyle bir 11 kurma gayretine büyük saygı durmaktan başka seçeneği yok Trabzonspor taraftarının. Buna ilaveten uzatma bölümlerinde dikkatimi çeken, dikkatinizi de çekmek istediğim iki itiraz ve iki de kart vardı Eren ve Ali Şahin’e verilen. Her iki pozisyonda da hakem hem hatalı karar verdi hem de itiraz edenlere kart verdi. Bakın bu ligin dengesi de kalitesi de böyle küçük detaylarla belirleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.