Uzunsokak SOS veriyor!

Trabzon Uzunsokak’ta altyapı çalışmalarının ardından yenilenen üst yapının kullanışsız çıkması zeminin yenilenmesi tartışmalarını başlattı. Zemini yenilenen Kahramanmaraş Caddesi’nden sonra Uzunsokak’ta da zemin SOS veriyor.

SİYASİ BİR KARAR GEREKLİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Salih Mazlum, “2 yıl önce Uzun Sokak tabanı yenilendi. Periyodik olarak kırılan taşları yeniliyoruz. Maraş Caddesi’nde de benzer şeyler yaşadık. Kullanışlı olmadı. Yeniden yapıldı. Uzunsokak’ta taban yenileme çalışması siyasi bir karardır. Konu bizi aşar. Çünkü yapılanı yıkıp yeniden yapmak kamu zararıdır. Oraya milyonlar harcandı. Bu ekonomik şartlarda yenileme kararı almak zor. Özellikle yaz mevsiminde böyle bir çalışma mümkün değil. Ancak Uzunsokak’ta taban yenileme çalışması kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK ARAÇLARA YASAK

Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk ise, “Uzunsokak tamamlandıktan sonra kesin kabul yapılana kadar yaklaşık 1-1,5 yıl imalat kaynaklı ve kullanım kaynaklı problemlerin hepsi yüklenici firma tarafından karşılandı. Belediyemizden bir bedel ödenmedi. Sorunsuz, tamamlanmış olarak belediyemizin ilgili dairelerine teslim edildi. 3 tondan büyük araç giremez diye karar alındı. Ancak bu karar uygulanamadı. Dükkânların içlerindeki kullanıcı değişiklikleri, yani giyim mağazası dönerci oldu bunların hepsi de tekrar bağlantı tekrar taş değişimine sebebiyet verdi.” şeklinde konuştu. 

KİMİN KASASINDAN ÇIKIYOR?

Kırılan taşların yenilenme maliyetinin ise dükkân sahipleri ve altyapı kuruluşlarından karşılandığı, yeni yapılan binaların elektrik, Telekom ve TİSKİ bağlantıları nedeniyle sökülen yerlerin bedelinin kullanıcıdan alındığı kaydedildi. Otopark alanına giriş-çıkış yapan araçların kırdığı taşlar ise Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından karşılandığı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Salih Mazlum, “2 yıl önce Uzunsokak tabanı yenilendi. Periyodik olarak kırılan taşları yeniliyoruz. Maraş Caddesi’nde de benzer şeyler yaşadık. Kullanışlı olmadı. Yeniden yapıldı. Uzunsokak’ta taban yenileme çalışması siyasi bir karardır. Konu bizi aşar. Büyük bir karar gerekir orada. Çünkü yapılanı yıkıp yeniden yapmak kamu zararıdır. Milyonlar harcandı oraya. Bu ekonomik şartlarda yeniden yenileme kararı almak zor. En azından şimdilik bizi idare ediyor. Özellikle yaz mevsiminde böyle bir çalışma mümkün değil. Ancak Uzunsokak’ta taban yenileme çalışması kaçınılmazdır.” ifadelerini kullandı.

3 TONDAN BÜYÜK ARACIN SOKAĞA GİRİŞİ YASAK!

Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk ise, “Uzunsokak yapıldıktan sonra kesin kabul yapılana kadar yaklaşık 1-1,5 yıl imalat kaynaklı problemler ve kullanım kaynaklı problemlerin hepsi yüklenicisi tarafından yapıldı. Belediyemizden bir bedel ödenmedi. Kırıksız olarak ilgili dairelerimize teslim edildi. 3 tondan büyük araç giremez diye karar alındı. Ancak bu karar uygulanamadı. Dükkânların içlerindeki kullanıcı değişiklikleri yani giyim mağazasıydı dönerci oldu bunların hepsi de tekrar bağlantı tekrar taş değişimine sebebiyet verdi.” dedi. Kırılan taşların yenilenme maliyetinin ise dükkân sahipleri ve altyapı kuruluşlarından karşılandığı, yeni yapılan binaların elektrik, Telekom ve TİSKİ bağlantıları nedeniyle sökülen yerlerin bedeli kullanıcıdan alındığı kaydedildi. Otopark alanına giriş çıkış yapan araçların kırdığı taşlar ise Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından yapılıp karşılandığı belirtildi.

SONNOKTA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.