Trabzon'da çeşitli ilçelerde gerçekleşen operasyonlarla haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan 37 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Yakalanan işlemlerin ardından adliye makamlara teslim edildi.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Akçaabat, Ortahisar, Beşikdüzü, Sürmene, Of, Vakfıkebir, Maçka, Araklı, Çaykara ve Köprübaşı İlçe Emniyet Müdürlükleriile ortak yürütülen çalışmalarda, adam öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti, cinsel istismar, resmi belgede sahtecilik ve aile içi şiddet gibi farklı suçlardan aranan şahısların saklandıkları adresleri tespit etti.
İlçelerle ortak yapılan operesyonlarda
Adam öldürme suçundan 27 yıl 6 ay hapis cezası bulunan U.E.,
Kasten öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası bulunan S.Ö.,
Kasten yaralama, silahla tehdit ve tutuklunun kaçması suçlarından 10 yıl 6 ay hapis cezası bulunan F.M.,
12 yaş altı çocuğun cinsel istismarı suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası bulunan T.K.,
Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan 6 yıl hapis cezası bulunan İ.S., gibi ağır suçlardan hüküm giymiş isimlerin de yakalanarak adli makamlara teslim edildiği bildirildi.
Operasyonlarda ayrıca, uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak, kullanmak ve satmak suçlarından ceza alan veya haklarında yakalama kararı bulunan birden fazla kişi,
Hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve bilişim suçları gibi konularda aranan şahıslar,
Nafaka hükümlerine uymamak, mala zarar verme, tehdit ve hakaret gibi suçlardan aranan kişiler, Trabzon’un çeşitli ilçelerinde düzenlenen operasyonlarla yakalandı.Polis yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, halkın huzur ve güvenliğini tehdit eden kişilere yönelik operasyonların süreceğini belirtti.