Trabzon’da 'Atsan Atılmaz Satsan Satılır' hayata geçti

AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Atsan Atılmaz, Satsan Satılır’ programı hayata geçirildi.Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Atsan Atılmaz, Satsan Satılır’ adlı 2. el eşya satış, takas ve bağış programına katıldı.Avni Aker Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Başkan Genç ve eşi Arzu Genç’in yanı sıra Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Güllühan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu, AK Parti Akçaabat Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üreten kadınları her platformda desteklediklerini belirten Başkan Genç, “Kadınlarımızın ürettikleri ürünlerin böyle bir ortamda sunulması ve ticari değere dönüşmesi, aynı zamanda sıfır atık anlayışına da hizmet eden bu güzel proje için çok değerli Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanımızı ve onun değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Hem sivil toplum kuruluşlarımızın hem parti teşkilatımızın bu işlere el atması şehrimiz adına bize mutluluk ve güç veriyor.Bir şekilde ev ekonomisine de katkı sağlıyor. Gerek Ortahisar Belediye Başkanlığı dönemimizde gerekse Büyükşehir Belediye Başkanı olarak özellikle kadınlarımızın bu konudaki çalışmalarına destek vermeyi, katkı sağlamayı kendimize bir görev addettik. Bu kapsamda da büyük bir çabayı ortaya koyuyoruz.Seçimlerden önce bunun sözünü vermiştim. Gerek kolektif olarak gerekse bireysel olarak kadınımızın ekonomik değer arz eden bir üretimi varsa ona satış konusunda güvence sağlayacağız. Çünkü bu manada kadınlarımız fedakarlık yapıyor. Bu nedenlerle Botanik alanımızda güzel bir satış bölümü oluşturduk. Orada 80 kadınımızın ürettiği ürünler satılıyor.Bir buçuk ayda 378 üründen 157 bin 587 lira gelir elde edildi. Kapatılmış olan kadın kooperatiflerimize yine orada mekan tesis ettik. Kadın girişimcilik akademisini kurduk. Girişimci kadınlar ağı kurulması projemize destek oluyoruz” dedi.

TÜM DÜNYADA KABUL GÖRDÜ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım’ın eşi Güllühan Yıldırım, “Emine Erdoğan hanımefendinin Sıfır Atık Projesi tüm dünya ülkelerinde kabul görmüş, rol model olmuştur. Bugün burada da değerli arkadaşlarımızın bu projesi bunun bir ayağı hükmündedir. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

TOPLUMA YAYMAYI AMAÇLIYORUZ

AK Parti Ortahisar Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu, “Tüketim çılgınlığının ve israfın azalması, yeniden kullanma kültürünün gelişmesi amacıyla Trabzon'da bir farkındalık oluşturabilmek adına yola çıktığımız ‘Atsan atılmaz satsan satılır’ geri dönüşüm panayırımızdayız.AK Parti Kadın Kolları olarak kadınlarımıza katkı sağlayacak farklı alanlarda çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz.Bu çalışmamız ile evlerimizde annelerimizden ve büyüklerimizden öğrendiğimiz ve hanelerimizi bereketli kılan tasarruf kültürünü, üretim ve tüketimin belirleyicisi olan kadınlarımız üzerinden tüm topluma yaymayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.