Trabzon'u sağanak vurdu, hastane tahliye edildi

Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bazı ırmaklar taştı. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni su basarken, hastalar tahliye edildi. Sürmene ilçesinde bir kişinin kayıp olduğu bildirildi.Heyelan yaşanan üç ilçedeki bazı yollarda da çökmeler meydana geldi. DSİ, AFAD ve Belediye gibi ilgili kurumların ekipleri, iş makineleri yardımıyla sorun yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.Vali Yıldırım, taşkın ve heyelan meydana gelen Araklı ilçesinin Atayurt mevkisinde incelemelerde bulundu, bilgi aldı.

HASTANEYİ SU BASTI

Sağanak yağışın ardından Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni de su bastı.Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta soyal medyadan şu açıklamayı yaptı. "Araklı'da meydana gelen selde su baskını yaşadığımız Araklı Devlet Hastanemizdeki 32 hastamızın muhtelif hastanelere tahliyelerini sağladık.Bu süreçte; görevde toplam 11 ambulans (2 adet pajero, 1 adet dört yataklı ambulans), 
4 UMKE aracı, 1 Lojistik aracı, 47 personel (20 UMKE Personeli, 27 Acil Sağlık Personeli) görev almıştır. Ayrıca hastanenin 55 nöbetçi personeli ve yaklaşık 15 göreve gelen idareci ve personeli ile birlikte tahliyeler gerçekleştirilmiştir. Hasta tahliyeleri ,sonra da görevli personellerin tahliyeleri gerçekleştirilmiş ,güvenlik tedbirleri alınma aşamasında süreç devam etmektedir.Aynı zamanda su tahliyesi de pompalarla devam etmektedir. Sürecin yönetilmesine katkı sağlayan TİSKİ,İtfaiye ve DSİ Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.