Trabzon'da sel felaket Bilançosu netleşti

Trabzon Valiliği, Trabzon’un Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde 20 Eylül 2024 tarihinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı taşkın ve heyelanların oluşturduğu hasarın tespit çalışmalarınn sürdüğünü belirterek bilançoyu açıkladı.

İşte o açıklama:

"20 Eylül 2024 tarihinde ilimizde meydana gelen ve Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerimiz ile Yomra ilçemizin bazı mahallelerinde yıkıcı etki yapan şiddetli yağmura bağlı taşkın ve heyelanların oluşturduğu tahribatın bertaraf edilmesi çalışmaları Valiliğimiz koordinasyonunda devam etmektedir.

Bugün itibarıyla olay mahallinde 382 personel (DSİ, Karayolları, Belediyeler, İlbank, Türk Telekom, Çoruh EDAŞ, İl Tarım ve Orman, Defterdarlık, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü), 247 iş makinesi (DSİ, Karayolları, Belediyeler) ile hasar gören yol güzergahlarında ve dere yataklarında rüsubat temizleme çalışmaları devam etmektedir.

Binalarla ilgili yapılan hasar tespitlerinde 14 binanın yıkık/ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Heyelan ve su baskınına yönelik jeolojik (afet) etütlerinde ise 46 konut, 1 işyeri ve 7 ahırın, önlem alınamayacak düzeyde heyelan veya taşkın riski altında olduğu, 33 binanın ise istinat duvarı yapılarak güvenliğinin sağlanabileceği
belirlenmiştir.

Zarar tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde toplam 151 iş yeri, 123 konut ve 98 araç için zarar tespiti yapılmıştır. Toplam zarar 209.548.976,00 ₺ olarak tespit edilmiştir.

Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra İlçelerimizde 1.703 üreticiye ait toplam 919.040 metrekare tarım arazisi ve 189.735 depo ürün, 5 tarım makinesi, 3 büyükbaş hayvan,18 kanatlı hayvan ve 18 arı kovanı zarar görmüştür.

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ağındaki yol ve sanat yapılarında meydana gelen hasarlara ilişkin tespit ve
projelendirme çalışmaları devam etmektedir. Yapılan incelemelerde 439 noktada meydana gelen hasarlar nedeniyle 406 noktada farklı tip ve kesitlerde istinat duvarı, 141 menfez, 8 büz, 1 açık kanal, 1120 m. beton yol, 8 tahkimat ve drenaj önlemleri alınması gerektiği tespit edilmiştir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.