Koronavirüse nasıl yakalandığını anlattı!
KTÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gökçe, memleketi Aksaray'dan dönüşte koronavirüse yakalandığını açıkladı. Prof. Dr. Gökçe ilk olarak annesinin koronavirüsten rahatsızlandığını ardından kendisinin de şüphe üzerine test yaptırdığını belirterek, "Öncelikle bu hastalığın kimden nasıl bulaşacağı belli değil. Bilinen korunma önlemlerini mutlaka eksiksiz uygulamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Koronavirüse yakalanış sürecini, kendisine ait sosyal medya hesabından duyurdu.
İLK OLARAK ANNESİ HASTA OLDU
Prof. Dr. Gökçe, “Dünyayı etkisi altına alan ve gün geçtikçe sınırlarını genişleten Covid pandemisine her gün binlerce insanın eklenmesi ve bir kısmının kaybını büyük bir üzüntüyle izlemekteyiz . Yaklaşık bir buçuk ay önce yıllık izine ayrılmış ve Aksaray’a gitmiştim. Aksaray’daki bahçemde çalışıyor, toprakla uğraşıyor ve topluluklardan uzak durmaya çalışıyordum. Yıllık iznimi bitirip geçen hafta başında Trabzon’a dönüp çarşamba günü işe başladım Perşembe günü annemin rahatsızlanıp tomografisinde Covidle uyumlu görünüm çıkması üzerine, şikayetim olmamasına rağmen bir sağlıkçı duyarlılığı ile önce tomografi çektirdim, bir bulgu saptanmamasına rağmen pcr testi yaptırdım.Test pozitif geldi” ifadelerini kullandı.
BEŞGÜNLÜK ANTİVİRAL TEDAVİ
Enfeksiyon bölümünde arkadaşlarının tavsiyesi üzerine iki gün gözetim altında kaldığını ifade eden Prof. Dr. Gökçe, “Beş günlük bir antiviral tedavi aldım. Şu anda evde karantinadayım. Hafif bir boğaz ağrısı dışında bir şikayetim yok ve ilaç kullanmamaktayım. Haftaya yapılacak kontrol pcr sonucuna göre de işime döneceğim inşallah” şeklinde paylaşımını sürdürdü.
VATANDAŞLARA UYARDI, EMPATİ İSTEDİ
Vatandaşlara uyarılarda bulunan Gökçe, paylaşımını şu şekilde sürdürdü:“Bu süreçte bana telefonla veya medya yoluyla ulaşarak geçmiş olsun dileklerini ileten ,gözyaşlarına kattıkları yakarışlarını duyduğum tüm hastalarıma ve dua edip destek veren tüm sevenlerime en içten ve kalbi selam ve saygılarımı göndermek istiyorum. Hastalığım boyunca takiplerimi yapan Prof. Dr. Gürdal Yılmaz Hocam ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah tüm şifa bekleyenlere de şifa nasip etsin..Son paragrafımı dikkatlice okunmanızı istiyorum. Öncelikle bu hastalığın kimden nasıl bulaşacağı belli değil.. Bilinen korunma önlemlerini mutlaka eksiksiz uygulamamız gerekiyor. Sağlık çalışanlarına akademisyeninden, uzmanından, asistanından, hemşiresine ve hasta bakıcısına kadar hepsinin değerini bilmemiz ve onlara hem korunarak hem de moral olarak destek vermemiz gerekiyor. Onları anlayabilmek için mutlaka hasta olmanız gerekmiyor. Biraz empati yapmak yeterli. Hepinize sağlıklı güzel günler diliyorum.”