Ortahisar Belediyesine Liyakatsizlik Suçlaması

Ziraat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkan Cemil Pehlevan, Trabzon Ortahisar Belediyesini liyakatsizlikle suçladı.Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Pehlevan,  “​İnsan en iyi bildiği işi yapmalı ve karşılığını almalıdır. Atamalarda mesleki eğitim, alan bilgisi 'liyakat' ve 'layık' olmak önemlidir. Bütün bu vasıfların edinilmesi uzun yıllar ve zorlu süreçlerin ardından edinilebilmektedir. Bütün bu gerekçelerden dolayı kıymetli olan bilgi ve bilginin sahada kullanılması. Aksi durumda atayan, atanan ve hizmet bekleyenlerin beklentiler boşa çıkar” ifadelerini kullandı. 

Pehlevan, sözlerine şu şekilde devam etti: “​Seçim bildirgelerinde liyakatli işler yapacağız. Liyakatsiz kim varsa gözünün yaşına bakmayacağız diyen Ortahisar Belediyesi yönetimi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bir inşaat teknikeri atayarak liyakatsizliğin en alasını yapmıştır. Bu atama tüm tarım camiasını rencide edilmiştir. Ziraat Mühendisi, ziraat teknisyeni, teknikerini, ortahisar çiftçisi ve Ortahisar halkını önemsemeyen bir tavır içerisinde, aylar sonra bu akıl dışı atamayı gerçekleştirilmiştir. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın Makine Mühendisleri Odası üyesi olduğunu hatırlatan Pehlevan, “Türkiye Mimar Mühendisler Odası Birliği Makine Mühendisleri odası üyesi olan  Belediye Başkanı Ahmet Kaya'nın Makine Mühendisi mesleği faaliyet alanına giren bir işte, inşaat teknikerinin görevlendirilmesini içine sindirip kabullenir mi? Tepki göstermiyorsa, TMMOB anlayışından ve Makine Mühendisliği vizyonundan uzaktır, bi haberdir.Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan ORBEL Genel Müdürü ve başkan danışmanı Ziraat Mühendisi Celal Akaç bu vahim atamayı içine sindirebiliyor mu? DSİ de mesleğe başladığından beri TMMOB Ziraat Mühendisleri odası üyesi olan Akaç, Ziraat Mühendisliği mesleğinin özlük ve çalışma hakları için hem kurumunda hem de sendikacılık yaptığı alanda mücadele ettiği zamandan sonra ne değişti. Genel Müdür olunca meslek, odacılık, sendikacılık unutuldu mu? Mücadele verdiği liyakat işin ehlince yapılması, değerler bu kadar kolay mı göz ardı ediliyor! Değişime uğramak bu kadar kolay mı? Biz TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası olarak Celal Akaç’dan bu atamaya karşı çıkmasını dik durmasını beklerdik. Geçmişte yaptığı mücadelenin anısına eğer atamayı durduramıyorsa, itirazı uygun görülmüyorsa istifası meslektaşları ve toplumun vicdanına umut olacaktır.Ortahisar halkı, seçim beyannamenizde  "Liyakatten, değişimden" yana görüş ortaya koyduğunuzdan dolayı sizi tercih etti. Ancak gelinen noktada yapılan bu talihsiz atama ve diğer uygulamalar hayal kırıklığı oluşturmaktadır. Umarız bu yanlışlardan en kısa zamanda dönülür. Zira zaman; yanlış yapanın aleyhine işler.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Biz TMMOB üyesi Mühendisler olarak tüm elemanların iş ve işlemlerine mesleğine saygılıyız. Ancak bir realite var. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne atama yapılacak bir Ziraat Mühendisi bulunamadı da bir inşaat teknikeri Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne atandı. Yoksa Ziraat Mühendislerine karşı negatif bir bakış mı var. Sonuç olarak, tarımsal hizmetler müdürlüğüne ziraat mühendisi atayarak hem ziraat mühendislerini, hem de toplumun vicdanına rahatlatın. Bizler tarımsal faaliyetlerde aklın, bilimin ışığında çalışmalara katkı vermeye hazırız. Ortahisar halkına hak ettiği hizmeti ve değeri hep birlikte vermek isterdik”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.