CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez fındık en az 200 TL olarak açıklanmalıdır

Artan maliyetler ve fındık üreticisinin emeği gözetilerek, fındık taban fiyatı, destekleme bedeli hariç en az 200 TL olarak açıklanmalıdır.

Fındık üreticilerimiz, gübre, ilaç, işçilik, enerji vb. artan maliyetler karşısında büyük bir ekonomik baskı altındadır. Son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar, bu maliyetlerin katlanarak artmasına sebep olmuştur. Bu durum, üreticilerin sürdürülebilir bir üretim yapabilmesini tehlikeye atmaktadır.

Bu nedenle, Fındık üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alabilmesi ve artan maliyetler karşısında zarar etmemeleri için fındık taban fiyatının destekleme bedeli hariç en az 200 TL olarak açıklanması gerekmektedir. Bu fiyat, sektördeki tüm paydaşların menfaatine olacak ve tarım sektörünün sürdürülebilirliğini güvence altına alacaktır.

Fındık üreticilerimizin alın terine saygı göstermek ve onların yanında olduğumuzu belirtmek adına, yetkilileri bu konuda derhal adım atmaya çağırıyorum. Fındık üreticilerimizin haklarını savunmak ve onların yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek isterim.

Saygılarımla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.