Babama yetişemedim!

Trabzon’daki selde kaybolan Ali Kemal Demir'in oğlu konuştu: 

Trabzon Sürmene'de sel sularına kapılan işitme engelli Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları devam etti. Ali Kemal Demir'in oğlu Murat Demir babasının ayakkabısının menfezde bulunduğunu söyledi. Murat Demir'in sözleri yüreklere işledi: Çok çabaladım ancak babama yetişemedim…

Trabzon'da önceki gün etkili olan sağanak yağış sele yol açtı. Sel sularına kapılarak kaybolduğu düşünülen Ali Kemal Demir'i (65) arama çalışmaları başlatıldı.

Karadan ve denizden yürütülen arama çalışmalarında menfezden denize sürüklenebileceği tahmin edilen Demir için balık adamlar suyun içerisini didik didik aradı. Denizde yaklaşık 2 metreyi bulan çamur nedeniyle güçlükle sürdürülen arama çalışmalarında polis, jandarma, sahil güvenlik, itfaiye ve AFAD ekiplerince drone destekli çalışmalar sürürken, kayıp Ali Kemal Demir'in oğlu Murat Demir babasından gelecek umutlu haberi beklemeye başladı.

AYAKKABISI MENFEZİN İÇERİSİNDE BULUNDU

Ali Kemal Demir'in oğlu Murat Demir, menfezin içerisinde babasının ayakkabısını bulduklarını anlattı. Murat Demir, "Babamı karada aranabilecek her yerde arandı. Bizde aradık. Arama kurtarma da aradı. Tek çaremiz deniz kaldı. Dalgıçlar arıyor. İnşallah bulunur. Evden çıktığı saat namaz saatleri ile uyuşmuyor.Evden saat 17.00-17.30 arası çıkıyor. Gören, duyan hiç kimse yok. İlk günün gece saatlerinde menfezin içerisinde ayakkabısını bulduk. Onun haricinde bir iz yok. Menfezin içi didik didik arandı. Her yere bakıldı hiçbir şey yok. Burada sel her sene oluyor ama bu şekilde değildi. Çok az oluyordu. Bu sefer ki çok fenaydı. Suyun seviyesi 3 metreyi buldu. İlk defa böyle bir şey oldu" ifadelerini kullandı.

"BABAMA YETİŞEMEDİM"

Babasının kaybolduğu dakikalar anlatan Murat Demir, "Sağanak yağışı başladığında annem beni arayıp, 'Baban dışarı çıktı ve nereye gitti bilmiyorum' dedi. Bende aracımla evin 100 metre ilerisine kadar gelebildim. Yollar suyla doluydu. Araçlar geçmiyordu. Yağmur durduktan sonra eve gelebildim. Babama yetişemedim. Devletimiz burada, tüm ekipler babamı arıyor" diyerek ağladı.

METREKAREYE 165 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Eylül Cuma günü üç ilçede metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu taşkın ve heyelanlar meydana geldiği belirtildi. 112 Acil Çağrı Merkezi ve kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD merkezinde 320 ihbar alındığı belirtilerken, şu ana kadar 664 personel, 228 araç ve 5 bot ile arama, kurtarma, kapalı yol ve dere rüsubat çalışmalarına müdahale ettiği ifade edildi.

12 MAHALLE ETKİLENDİ

Araklı, Arsin ve Sürmene'de toplam 12 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği aktarılan açıklamada, "3 mahallede etüt çalışmaları tamamlandı. Diğer mahallelerde çalışmalara başlanmıştır. Araklı ve Sürmene ilçelerinde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır.

Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi hasar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir. Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamaktır. Mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir.

Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir. Sürmene ilçesinde kayıp ihbarı alınan Ali Kemal Demir için bölge illerinden de gelen AFAD, Umke, İHH, Su Altı Arama Deniz polisleri, JAK ekipleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 2 arama-kurtarma botu çalışmalarını sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.