CHP Ortahisar ilçe Başkanı Oyman, Erzincan-Trabzon Demiryolu ve pandemi sürecinin olumsuz ekonomik etkilerini değerlendirdi.CHP Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun en rantabl güzergah olduğunu ifade ederek demiryoluyla ilgili ortada onca yapılmış çalışma, verilmiş söz varken bir an önce yatırıma alınması gerektiğini açıkladı.
BİR AN ÖNCE YATIRIMA ALINSIN
Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan başta olmak üzere bölgeye verilen sözleri bir bir kaynak göstererek hatırlatan Oyman, “Demiryolu için ÇED çalışması yapılmış. Üzerinde birçok çalışma yapılmış. 2015 yılından beri 2020’ye kadar sırasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Cahit Turhan tarafından sürekli vaat edilerek gelindi. Ortada bir plan vardı. Onaylanmamış bir şeyin ortaya çıkması dahi tüm şehri ayağa kaldırdı. Bütün kent bu projeyi bekliyordu. Projeyle ilgili farkındalık yaratma adına destek olmak adına biz de elimizden gelen bir şey varsa yaparız. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu güzergahı ekonomik açısından en rantabl yol olduğu ekonomiyi canlandıracağı ortada. Bu kadar söz verilmişken kimsenin duygularıyla oynamaya gerek yok. Bu kadar çalışma yapılmış madem bir an önce yatırıma alınsın.” şeklinde açıklama yaptı.
TARTIŞMALAR İKİ ŞEHRE ZARAR VERİR
Demiryolu tartışmalarının iki şehre de zarar verdiğini ifade eden Oyman, “Şehirlerarası bir tartışma yapmaya gerek yok. Bu iki şehre de zarar verir. En son demiryolu projesi belediye başkanlığı seçimlerinde dile getirilmişti. Herkes bu sözlere güvendi. Yatırıma alınacak şekilde beklenti var. İnsanlar bu kadar kenetlenmişken bir an yatırıma alınması gerekmektedir.” diye konuştu.
YAKLAŞAN KREDİLERİN GERİ ÖDEMELERİ TEDİRGİNLİK YARATTI
Pandeminin olumsuz ekonomik etkilerine değerlendiren Oyman, “Mart ayından itibaren yaşadığımız salgın süreci ekonomik sıkıntılar doğurmuştur. Hemen hemen her sektörün sıkıntıları var. Özellikle yerel esnaflar üzerinde örneklerle konuşacak olursak kahvehanelerde oyun olmaması, geçen bir yaz döneminde bölgemizin turizmiyle ilgili ihtiyaç olunan adımların atılamamasından bu konu içindeki çalışan bireylerin büyük boşluğa düşmesi, açılan kredilere talep edenlerin bir kısmına şartlardan dolayı kredi verilememesi, kredi alanlarında süreç içerisinde ihtiyacını tam olarak karşılayamaması ve yakın zamanda geri ödemelerin başlayacak olması, kredi ödenememe tehlikesi, uzaktan eğitimin devam etmesiyle esnafın ve servisçilerin birçok sorun yaşaması gibi tehlike ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.
YEREL YÖNETİMLER MALİ KONTROLÜ SAĞLAMALI
Alınacak tedbirlerle mali kontrolü sağlamaları gerektiği uyarısında bulunan Oyman, “Genel olarak konuşacak olursak dövizin durumundan dolayı gerek üretimde gerek ev ekonomisinde ürün tedarikinde yine sıkıntılar yaşanmakta. Sürekli borçlanma üzerinde planlanan adımlar fayda yerine ilerleyen zamanda zarar olarak karşımıza çıkacaktır. Bu dönemde yerel yönetimlerin de mali kontrolü en üst seviyede tutmalı, halkın ihtiyacına göre hareket etmelidir.” şeklinde açıklama yaptı.