Ahu Tuğba, Türkiye'de defnedilecek

Ahu Tuğba'nın cenazesi, perşembe günü İstanbul'da defnedilecek. 20 bin dolara arasındaki nakil masrafını iş adamı üstlendi

Ahu Tuğba, 16 yıl önce kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij'in eğitimi için ABD'ye yerleşmişti. Tuğba, nisanda bir trafik kazası geçirdi. Bu nedenle de bir dizi ameliyat oldu. O ameliyatların tetiklediği KOAH hastalığı nedeniyle uykusunda vefat eden Ahu Tuğba'nın Türkiye'de mi yoksa uzun süredir yaşamını sürdürdüğü Miami'de mi defnedileceği konusunda belirsizlik bulunuyordu.Miami'de polis memuru olarak çalışan Kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij, annesinin Türkiye'de defnedilmesine karar verdi.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile yapılan yazışmalardan sonra prosedürler tamamlandı. Ahu Tuğba'nın cenazesi, yarın sabah Miami'den kalkacak tarifeli uçakla İstanbul'a getirilecek. Cenazenin 20 bin dolar arasındaki nakil masraflarını iş adamı Celal Kalyoncu karşıladı.Ahu Tuğba'nın cenazesi, perşembe günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip cenaze namazından sonra toprağa verilecek. Defin yeri için henüz karar verilmese de Zincirlikuyu Mezarlığı ile Karacaahmet Mezarlığı seçenekleri üzerinde duruluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.