Uğurcan Çakır, Vefalı Çıktı...

Sezona harika bir başlangıç yapan Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır, özel yaşamındada ahde vefa örneği sergiliyor.Çakır Beşiktaş maçı sonrasında soluğu Medikal Park Karadeniz Hastanesi'nde aldı.Geçen hafta kalp krizi geçiren U19 takımı kaleci antrenörü ve eski hocası Ahmet Başkır'ı hastanede ziyaret eden Çakır, geçmiş olsun dileğinde bulundu.Eski hocasını unutmayan Uğurcan Çakır sahada olduğu kadar özel yaşantısında da yaptıklarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. 


İŞTE OSMAN BAŞKIR'DAN UĞURCAN ÇAKIR'IN TRABZONSPOR KALESİNİ TESLİM ALMA HİKAYESİ..
Aslında bu konuyu yazmaya niyetim yoktu. Herkes kaleci Uğurcan için bir şeyler yazıp çizdi. Kendi kendime dedim ki; "Bırak Osman, bildiklerin sende kalsın. Boşver  yazma! "sonra baktım ki, olacak gibi değil! Bende, "Uğurcan'ın nasıl bugünlere geldiğinin hikayesini yazayım" dedim. Bir dönem futbolu bırakma aşamasına gelen Uğurcan, nasıl oldu da dünya starı oldu! Onun için öne çıkmayan kahramanlar asla unutulmaz!
Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal zamanında kadroda düşünülmeyen ve o dönem 2.ligdeki pilot takıma kiralık verilen Uğurcan alt yapıdan kaleci antrenörlüğünü yapan Ahmet Başkır'ı telefonla arayarak; ''Hocam neredesin yanına geliyorum'' der.
İncirlik caminin karşısındaki Yenimahalle kuaförüne gelir. Sinirli ve morali bozuk, yıkılmış halde Ahmet hocası ile saatlerce konuşur ve derdini anlatır:" Bunlar beni istemiyorlar.1461'e gönderiyorlar. Bu nedenle futbolu bırakacağım hocam'' Ahmet hocada önce onu sakinleştirir ve sakın böyle bir şey düşünme sen çalışmalarına devam et'' diye teselli eder.
Bu konuşmalara İlhan Hardaloğlu, Ali Türkmen ve Tamer Çolak şahittirler. Dört gün üst üstte kaleci Antrenörü Ahmet Başkır'ın yanına gelen Uğurcan sonunda teselli hocasının sözünü dinleyerek sakinleşir. Ve1461 de birkaç maç oynar. Sezon sonunda Uğurcan için Trabzonspor'un kalesini koruyamaz diye rapor verilir. Futbolu bırakmasını engelleyen Ahmet Başkır A takım hocası olmadan önce alt yapıda kaleci antrenör departmanın sorumlusu idi.Uğırcanı alt yapıda  U19 takımının idmanlarına aldı.Uğurcanı idmanlarda özel çalışma yaptırdı. Şotanın Teknik Direktörlük ten ayrılmasından sonra Sadi Tekelioğlu ile birlikte  kaleci antrenörü olarak A takıma çıkarlar. Uğurcan'ı altyapıdan tanıyan ve kaleci antrenörlüğünü yapan Ahmet hoca genç kaleciye yeni bir hayat verir.Tekrar Uğurcanı A takıma çağrır.
ONUR'LA KONUŞULUR KALEYE UĞURCAN GEÇER
O yıllarda Trabzonspor Türkiye kupası maçlarında mücadele eder. Kaleci antrenörü Ahmet Başkır kafasında Türkiye kupası maçların da Uğurcan Çakır'ı oynatma fikri vardır. Bunu önce hocası Sadi hoca ile konuşur. Sadi hoca "Sen nasıl görüyorsan öyle yap. Ama bu konuyu kaptan Onurla konuş" der. 
Ahmet hoca gider Kaptan Onur'a ''Türkiye kupası maçlarında oynamak istemezsen Uğurcan'ı bu maçlarda kaleye koymak isterim'' der. Kaptan Onur, "Olur hocam'' deyince, ikinci kaleci konumundaki Estaban üçüncü kaleci pozisyonuna düşer, kaleyi Türkiye Kupası maçlarında Uğurcan korur. Trabzonspor Türkiye kupası maçlarının tümünü kazanıp grubunu na  mağlup lider tamamlar. Bu esnada o zamanki sportif direktör ismi Uğurcanın kaleye geçmesini istemez.Hakkında yetersiz diye rapor var .Buna rağmen Ahmet hoca kimseyi dinlemeyerek Uğurcanı Türkiye kupası maçlarında kalede oynatır. Sadi Tekelioğlu bir demeç vererek ''Onur'dan sonra Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan'dır''.
ESTABAN AHMET HOCA'YA TEŞEKKÜR EDER.
Türkiye Kupası son maçı Adanaspor ile deplasmanda oynayan galibiyetle ayrılan Trabzonspor'un soyunma odasında Sadi hoca ve yardımcıları futbolcularla vedalaşma konuşması yapar. Bordo-Mavili kulübün başına geçen Muharrem Usta, Sadi Tekelioğlu ile devam etmek istemez. Adana maçından hemen sonra  kafile gece geç saatlerde Trabzon'a döner.
Ertesi gün kulübün önünde o zamanki Başkan Usta Tekelioğlu ve yardımcılarına futbolcularla birlikte tesislerde vedalaşma töreni düzenler. Veda törenin de kaleci Estaban tercümanla birlikte Ahmet Başkırın yanına gelerek;''Trainer sana teşekkür ederim. Kupa maçlarında beni oynatmadın Uğurcan'ı oynattın. Trabzonspor'a çok iyi bir kaleci kazandırdın, bu konuda sen bir numarasın''. Bugün Uğurcan dünya çapında bir kaleci oldu. Bundan dört yıl önce Uğurcan Trabzonspor'un kalecisi olamaz" raporu tutup, o rapora imza atanlar bugün utanırlar mı!. "TRABZONSPOR UN KALECİSİ OLAMAZ" RAPORU VERİLEN UĞURCAN'I BİR SİHİRLİ EL VE GİZLİ KAHRAMAN AHMET BAŞKIR'IN BUGÜNE TAŞIDIĞI ASLA UNUTULMAZ!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.