4 FUTBOLCUYA UZLAŞTIRMA 3 FUTBOLCUYA TAKİPSİZLİK

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği olaylı Fenerbahçe dosyasını açıklıyoruz. İşte beklenen davanın ilk kararı savcılıktan çıktı. Ulusal medya bu haberi sizin interney sitesinden alarak ülkeye servis edecek. Fenerbahçeli futbolcular için savcılığın verdiği karar taraflara tebliğ edildi. 

4 FUTBOLCUYA UZLAŞTIRMA 3 FUTBOLCUYA TAKİPSİZLİK

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart 2024 günü Papara Park Stadyumu'nda oynanan ve sarı-lacivertli takımın 3-2 kazandığı müsabakanın ardından olaylar çıkmıştı. Sahaya giren Trabzonspor taraftarı hakkında başlatılan soruşturma sürürken, 3 Fenerbahçeli futbolcu için, sahaya giren taraftarlardan kendilerini koruduğu gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Ayrıca 4 futbolcu için basit yaralama suçundan dosya savcılık uzlaştırma bürosuna gönderildi. Taraftarlarla futbolcular arasında uzlaşma sağlanamazsa 4 futbolcuya basit yaralama suçundan dava açılacak. 

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR KENDİLERİNİ KORUMUŞ

Trabzonspor Fenerbahçe müsabakasının ardından çıkan olaylar sonrasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamın dosya 3'e ayrıldı. Sahaya giren Trabzonspor taraftarları  hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine kapsamında soruşturma sürerken, Miraç Osma ve Kadir Olgun'un Fenerbahçeli futbolcular Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek  ve  İrfancan Eğribayat'ın kendilerine hakaret ettiğini, yumruk ve tekme attığını ileri sürerek suç duyurusunda bulunduğu şikayet dosyası kısa sürede karara bağlandı.

TARAFTARLAR KARARA İTİRAZ EDEBİLECEKLER

Soruşturmada, Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek  ve  İrfancan Eğribayat'ın sahaya giren taraftarların saldırısı karşısında kendilerini koruduğunu belirten savcı, takipsizlik kararı verdi.Savcı verdiği kararda, sahaya giren taraftarların Fenerbehçeli futbolculara ve görevlilerine doğru hamle yaparak kasten yaralama eylemini gerçekleştirmeleri nedeniyle Fenerbehçeli futbolcular ve görevlilerinde kaygı ve panik oluştuğunu ve saldırıyı defetmek için sahaya atlayanlara orantılı şekilde karşılık verdiği ve eylemin meşru müdafa kapsamında olduğu belirtti. 2 taraftar karara itirazda bulunabilecek. 

DOSYA UZLAŞTIRMA BÜROSUNA GÖNDERİLDİ

Fenerbahçe Kulübü'nün Hırvatistan asıllı kelcisi Dominik Livakoviç'in yanı sıra, Mert Müldür, Dusan Tadic, Furkan Onur Akyüz, İsmail Yüksek , Melikşah Sezgin, Yasin Cirav ve Zeki Murat Göle'nin müşteki olduğu uzlaştırma dosyasında  müşteki, müşteki şüpheli ve şüpheliden oluşan 20 isim yer alıyor. Fenerbahçeli futbolcular Osayi Samuel ve Jayden Osterwolde basit yaralama suçundan müşteki şüpheli olarak dosyada yer alırken, İrfan Can Eğribayat ve Micyh Batshuayi ise basit yaralama suçundan şüpheli olarak dosyada adı bulunuyor.

SAVCI DOSYAYI UZLAŞTIRMA BÜROSUNA GÖNDERDİ

Dosyada 100'e yakın taraftarın sahaya girdiği belirten savcı, uzlaştırma bürosuna gönderdiği dosyada Osayi Samuel'e Hasan Çetinkaya ve Muhammet Ali Kartal'a yönelik eyleminden ötürü iki kez, Jayden Osterwolde'nin Miraç Osma'ya yönelik eyleminden ötürü, İrfan Can Eğribayat'ın Kadir Olgun'a yönelik eyleminden ötürü ve Micyh Batshuayi'nin ise Oğuzhan Bulut'a yönelik eyleminden ötürü uzlaştıma kararı verildiği ortaya çıktı. Ayrıca sahaya maskeli giren Hasan Çetinkaya'nın dosyası Osayi Samuel'e yönelik basit yaralama suçundan da uzlaştırma bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacı taraflar arasında uzlaşma sağlayamazsa 4 futbolcu hakkında TCK'nın 86/2-1 maddesine göre basit yaralama suçundan hapis istemiyle dava açılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.