O uçağa Trabzon’a iniş izni çıkmadı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na iniş yapan uçaktaki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.Hindistan-Almanya seferini yapan Vistara Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, bomba ihbarı üzerine Erzurum Havalimanı’na acil iniş yapmıştı.

Erzurum Valisi Çiftçi’nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yolcuların tahliyesi gerçekleştikten sonra 2 bomba imha uzmanı ve bir tane bomba arama köpeği uçakta arama yaptığını söyledi.

Saat 21.00’e kadar acil durum ilan edildiğinden dolayı havaalanına bütün inişler ve kalkışlar durdurulduğunu belirten Vali Çiftçi’ “Yolculardan birisi lavaboya girdiğinde ‘Uçakta bomba var.’ notunu oraya bırakıyor ve oradan çıkıyor. Uçağın görevli hosteslerinden birisi lavaboya girdiğinde bu notu görüyor ve durumu pilota bildiriyor.Durumun tespit edilmesinin üzerine uçak ilk önce Ordu Havaalanı’na inmek istiyor. Ordu Havaalanı’nda tadilat çalışmaları devam ettiği için oraya inme imkanı olmuyor. Uçağı Trabzon’a yönlendiriyorlar. Trabzon’da da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı uçağın oraya da inmesine izin verilmiyor. Bunun üzerine uçak, Erzurum Havalimanı’na yönlendiriliyor. yolcuların herhangi bir sağlık problemi yok”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.