Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) uzun yıllar görev yapan Trabzon eski İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Dış İlişkiler Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 2002 yılından bu yana çeşitli görevlerde bulunan Alper, istifasını kamuoyuna duyurduğu yazılı açıklamayla duyurdu.
Alper, 2002-2008 yılları arasında TFF Gözlemcisi, 2014-2021 yılları arasında ise TFF Temsilcisi olarak görev yaptı. 2024 yılından bu yana Dış İlişkiler Kurulu Üyesi olan fanatik Trabzonsporlu Metin Alper, toplamda 23 yıllık TFF kariyerini noktaladı.
Yaptığı açıklamada, federasyon çatısı altında birçok değerli hakem, temsilci, gözlemci ve spor insanıyla birlikte çalışmaktan onur duyduğunu belirten Alper, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerinin yoğunluğu sebebiyle istifa kararı aldığını ifade etti.
Metin Alper açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'2002-2008 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu Gözlemcisi, 2014-2021 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi, 2024 yılından günümüze kadar da Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyesi olarak görev yaptım.
Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında görev aldığım 23 yıllık süre boyunca birbirinden değerli hakem, temsilci, gözlemci ve birçok spor adamı ile birlikte çalışma fırsatı buldum.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlerimin yoğunluğu sebebiyle bugün itibarıyla Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun mevcut yönetimi ve kurullarının Türk futbolunu gelebileceği en üst noktaya getirmeleri ve necip milletimizi her alanda gururlandırmaları en büyük dileğimdir.' ifadelerini kullandı.