CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ: “MÜLAKATLARLA EMEK HIRSIZLIĞI, GELECEK HIRSIZLIĞI, UMUT HIRSIZLIĞI YAPARAK BU ÜLKEDE HIRSIZLIĞIN RESMİNİ YAPTINIZ.”

CHP Trabzon Milletvekili Av. Sibel Suiçmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kamuda yapılan mülakatlar hakkında yaptığı konuşmada, mülakatların adaletsizliğini ve liyakatsizliği eleştirdi. 

Suiçmez, konuşmasında: "Nazım Hikmet 'Sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?' diye sormuştu. Abidin Dino mutluluğun resmini yapmış mı bilmiyorum ama AKP iktidarı emek hırsızlığının resmini yapmıştır. Ülkemizde iktidar hariç herkes mülakatın kaldırılmasında hemfikirdir. Peki, iktidar ne yapıyorsunuz? Kurduğunuz liyakatsiz düzen devam etsin diye torpilin kaynağı mülakatlara devam ediyorsunuz.
Hataylı bir depremzede olan Gökhan Kuşcuoğlu, 2023 yılında girdiği idari yargı sınavında 93 puanla Türkiye 2'ncisi olduğu hâlde geçtiğimiz aylarda yapılan mülakatla elenmiştir. Yine idari yargı sınavında Türkiye 3'ncüsü olan Özgür Taşçı mülakatta elenmiştir. Pes doğrusu, mülakatlarla emek hırsızlığı, gelecek hırsızlığı, umut hırsızlığı yaparak bu ülkede hırsızlığın resmini yaptınız."

Suiçmez, mülakat sisteminin adaletsiz olduğunu vurgulayarak, bu sistemin gençlerin umutlarını ve emeklerini çaldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.