CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SUİÇMEZ’DEN ŞALPAZARI’NDAKİ ARAZİLERİN SATIŞA ÇIKARILMASINA SERT TEPKİ

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Şalpazarı Belediyesi’nin ilçedeki ortak kullanımda olan arazileri satışa çıkarması üzerine bir basın açıklaması yaptı. Suiçmez, köy halkının yüzyıllardır kullandığı tarım ve hayvancılık arazilerinin satışını “asla kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Suiçmez, yaptığı açıklamada, “Şalpazarı ilçemizdeki bu araziler, 2000’li yıllarda yapılan kadastro çalışmaları sırasında özel mülkiyet dışında tutulmuş ve köy halkının ortak kullanımı için bırakılmıştır. 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile köyler mahalle statüsüne dönüştürülmüş ve bu araziler belediyelere devredilmiştir. Ancak, bu toprakların asıl sahipleri, onları yıllardır koruyan, işleyen, üreten; o köylerde yaşayan vatandaşlarımızdır. Yöre halkına danışmadan yapılan iş ve işlemler kamu vicdanını zedelemektedir” ifadelerini kullandı.

45 Dönümlük Arazi Satışa Çıkarıldı
Şalpazarı Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arazilerin büyüklüğü dikkat çekiyor. Suiçmez, belediyenin satışa çıkardığı arazilerin 29 parselden oluşan, yaklaşık 45 dönümlük bir alan olduğunu belirterek, “Fidanbaşı köyünde yer alan 20 parselden oluşan 36 dönümlük alan da satışa çıkarılmıştır. Muhammen bedelin ne olduğu önemli değildir. Bu satışlar belediyeye gerçek anlamda kaynak yaratmayacak, kısa vadede sadece bir süreliğine gelir getirecektir. Daha da vahimi, bu arazilerin tarım ve hayvancılık açısından taşıdığı büyük potansiyelin göz ardı edilmesidir” dedi.

“Belediye Halkın Yararına Hareket Etmiyor”
Suiçmez, alınan satış kararlarının halkın yararına olmadığının altını çizdi ve belediyenin sürdürülebilir olmayan bir politika izlediğini söyledi. “Belediye, doğal alanları yok eden, kalıcı gelir getirecek projeler yerine, kısa vadeli kazanç sağlama peşinde. Doğal kaynakların, tarımsal üretimin ve yerel hayvancılığın korunması gerekirken, Şalpazarlı vatandaşlarımızın uzun vadeli çıkarları feda ediliyor,” ifadelerini kullanan Suiçmez, belediyeyi tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak, halkın lehine olacak kararlar almaya çağırdı.

“Köylü Vatandaşlarımız Yok Sayılıyor”
Satış kararları alınmadan önce köy halkı ile bir istişare yapılmadığını belirten Suiçmez, “Yasal süreçler başlatılmadan önce köy halkı ve belediye arasında ortak bir zeminde buluşulması gerekirken, köylü vatandaşlarımız adeta yok sayılmıştır” diyerek tepki gösterdi. 


Suiçmez, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli tarımdır”, “Milletimiz çiftçidir. Milletin çiftçilikteki çalışma imkanlarını en yüksek seviyeye çıkarmalıyız.” ve “Köylü, milletin efendisidir.” sözlerini bir kez daha hatırlatarak, Şalpazarı ilçemizin tarımsal üretim ve hayvancılık potansiyeline zarar verecek bu satış kararından derhal dönülmesi gerektiğini vurguluyoruz” dedi.

CHP’den Destek Sözü
Suiçmez, açıklamasını “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızın aleyhine olan her kararın karşısında durmaya ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diyerek sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.