Cem Garipoğlu o mezarda mı?

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'u 2009 yılında canice öldüren Cem Garipoğlu, kaldığı cezaevinde intihar etti. Ancak ölümüyle ilgili şüphe 10 yıldır bitmedi. Ölen kişinin Garipoğlu olmadığı ve mezarda başka birinin yattığı iddia edildi. Savcılığın fethi kabir işlemini kabul etmesi üzerine gözler bugün Karacaahmet Mezarlığı'na çevrildi. Görevli savcı ve adli tıp ekipleri Garipoğlu'nun mezarına gitti. Kazı ekibinin çalışmalara başlamasıyla birlikte Cem Garipoğlu'nun mezarında fethi kabir işlemi gerçekleşti. 1 saat süren işlemlerin ardından katil Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen ceset mezardan çıkartılarak Adli Tıp Kurumu'na nakledildi. İşte detaylar...

Türkiye'nin gündemine oturan olay 3 Mart 2009'da meydana geldi. Lise öğrencisi 17 yaşındaki Münevver Karabulut, sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledildi.

Cem Garipoğlu, parçalanmış cesedi Etiler'deki bir çöp konteynerine attıktan sonra tam 197 gün firar etti. Ardından kendi isteğiyle teslim olan cani tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Garipoğlu'nun 10 Ekim 2014'te kaldığı koğuşta intihar ettiği belirtildi.

CEM GARİPOĞLU O MEZARDA DEĞİL Mİ?

Ancak üzerinden 10 yıl geçse de Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili şüphe hiç bitmedi. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olmadığı yönünde çeşitli iddialar gündeme geldi.

Hatta Münevver Karabulut'un ailesi de bu konuda talepte bulunup fethi kabir işlemi istedi. Bunun üzerine Garipoğlu ailesinin mezarın açılması için savcılığa yaptığı başvuru Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kabul edildi.

Savcılık, mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat verdi.

MEZARI 10 YIL SONRA AÇILDI

Savcılık, Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığında bulunan Cem Garipoğlu'nun kabrinin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00'de açılmasına karar verdi.

Bugün gerçekleşecek fethi kabir işlemi için Garipoğlu'nun yattığı iddia edilen mezarlığın çevresinde hareketli dakikalar yaşandı.

EKİPLER MEZARLIĞA GİTTİ

Mezarın açılması aşamasında alınan savcılık kararlarınca, delil kaybının olmaması için ve mezar açılma işlemi boyunca adli heyetin güvenliğini sağlanması için emniyet görevlileri ve Garipoğlu'nun yakınları mezarlıkta yerini aldı. Görevli Cumhuriyet Savcısı da olay yerine gitti.

KAMERA VE FOTOĞRAF ÇEKİMİ YAPILACAK

Ayrıca mezardan çıkarılacak cesedin incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu yetkilileri, olay yeri inceleme ekipleri ve kamera ve fotoğraf çekimi yapacak uzmanlar da mezarlık başında hazır bulundu. Nöbetçi adli tabibin de yer aldığı ekip, mezar açma çalışmalarına başladı.

DNA ÖRNEKLERİ GERÇEĞİ ÇIKARACAK

Katil zanlısı Garipoğlu'nun açılan mezarından alınacak cesede ait parçalar, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na nakledilerek burada detaylı bir şekilde incelenecek.

Garipoğlu'ndan alınan DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek ve mezardaki kişinin Garipoğlu olup olmadığı netlik kazanacak.

FETHİ KABİR İŞLEMİ GERÇEKLEŞİYOR

Saatlerin 11.09'u göstermesiyle birlikte kazı ekibi, Cem Garipoğlu'nun mezarında kazı işlemine başladı.

Cem Garipoğlu'nun mezarından alınacak örnekler Adli Tıp Kurumu'na nakledilerek DNA örnekleri, ailesiyle eşleştirilecek...

ÖRNEKLER ALINIP ADLİ TIP KURUMU'NA NAKLEDİLDİ

Fethi kabir işlemi başladığı andan itibaren tüm görevliler mezar başında yerini alırken olay yeri inceleme polis ekipleri kameralarla mezarın açılma anını kayıt altona almaya başladı.

Önce mezarın üzerindeki palmiye ağacı kesen görevliler, mezarı açmak için kazma ve küreklerle toprağı kazdı. Yaklaşık 1 saat süren kazma işleminde polis ekipleri mezarın çevresine branda çekti.

Ardından görevliler mezarın yanına tabut getirdi ve mezardan Adli Tıp Kurumu'na götürülmek üzere Cem Garipoğlu'na ait olduğu iddia edilen tüm kemik parçaları alındı. Tabuta konan parçalar, Asli Tıp Kurumu'na götürülmek üzere cenaze nakil aracına kondu.

AVUKAT EPÖZDEMİR: CESEDİN TAMAMI...

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de fethi kabir işlemini takip etti. Açıklama yapan Epözdemir, şunları söyledi: Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu o mezarda mı? Münevver Karabulut cinayetinde 10 yıllık gizem aydınlanıyor: Fethi kabir işlemi yapıldı!

2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti. Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu'na götürülecek.

SON DAKİKA: Cem Garipoğlu o mezarda mı? Münevver Karabulut cinayetinde 10 yıllık gizem aydınlanıyor: Fethi kabir işlemi yapıldı!

3 İHTİMAL VAR!

Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor.

Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var. İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. 3 sonuç gelebilir. Birinci sonuç şu, 'Biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz' denilebilir.

İkinci secenek ise ölen kişi Cem Garipoğlu'dur denilir. Üçüncüsü de ölen Cem Garipoğlu değildir denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.