Sosyal medya çetesin şantaj oyunu!

Sevgili olma bahanesiyle ağlarına düşürüyorlar

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte neredeyse tüm yaş aralıklarının sosyal medyada kendisine ait profili bulunuyor. Bu kez gençleri hedef alan sosyal medya çetesi, sevgili olma bahanesiyle ağlarına düşürüp ele geçirdikleri müstehcen fotoğraflarla tehdit ve şantaj yoluyla para almaya başladı. Dolandırıcıların kurbanlarından biri olan 30 yaşındaki Kerem D, savcılığa yaptığı suç duyurusunda 6 Şubat'ta bir arkadaşlık sitesinden tanıştığını kişiye sohbeti ilerleyince numarasını verdiğini ve bir süre sonra karşılıklı olarak müstehcen fotoğraflar paylaştıklarını söyledi. Mağdur genç adam, daha sonra 'Para vermezsen senin ailene, bütün tanıdıklarına bu fotoğrafları gönderirim' şeklinde mesaj geldiğini, bu durumdan kurtulmak için de karşı tarafa 20 bin lira para verdiğini ifade etti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte neredeyse tüm yaş aralıklarının sosyal medyada kendisine ait profili bulunuyor. Dolandırıcılar bu kez genç profilleri sevgili olma bahanesiyle ağına düşürüp ele geçirdikleri müstehcen fotoğraflarla tehdit ederek şantaj yoluyla para almaya başladı.

Son olarak savcılığa gelen 30 yaşındaki Kerem D., isimli vatandaş sosyal medyadan tanıştığı bir kişiyle yaptığı konuşma sonrası yakınlaştığını, ardından karşılıklı birbirlerine müstehcen fotoğraflar attıklarını ancak karşı tarafın bir süre sonra kendisini tehdit ederek para istediğini anlattı.

MÜSTEHCEN FOTOĞRAFLARLA ŞANTAJ YAPIYORLAR
İnstagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformlarında sahte isimlerle kadın erkek ayırt etmeden ağlarına düşürdükleri kişileri ikna ederek müstehcen fotoğraflarını alan dolandırıcılık şebekesi karşısındaki kişilerden yüklü miktarda para istemeye başladı.

Korkuya kapılan mağdurlar ise talep edilen parayı yatırmak zorunda kalıyor. Para almalarına rağmen fotoğrafları mağdurun yakın çevresine atan şebeke hakkında savcılığa yüzlerce farklı şikâyet başvurusu yapıldı.

FOTOĞRAFLARI YAYMAMASI İÇİN 20 BİN LİRA VERDİ
Kerem D., savcılığa yaptığı suç duyurusunda 6 Şubat'ta Hornet isimli arkadaşlık sitesinden bir kişiyle tanıştığını, ikilinin sohbeti ilerletmesinin ardından numaralarını paylaştığını ve bir süre sonra karşılıklı olarak müstehcen fotoğraflar paylaştıklarını anlattı.Bir gün sonra aynı telefonu numarasından, 'Eğer para vermezsen senin ailene, bütün tanıdıklarına bu fotoğrafları gönderirim' şeklinde mesaj geldiğini söyleyen genç adam karşı tarafa 20 bin lira para verdi.

WHATSAPP GRUBU KURUP AİLE ÜYELERİNE FOTOĞRAFLARI ATTI
Kerem D., para göndermesine rağmen şebekenin aile bireyleri ve arkadaşlarının numaralarını bularak ortak Whatsapp grubu kurup tüm bireylere kendisine ait müstehcen fotoğrafları gönderdiğini belirtti.Şantaj yoluyla para alan şebekenin birde kendisine ait özel görüntüleri aile bireylerine atarak özel hayatının ihlal edildiğini bu nedenle şüpheli kişi ya da kişilerden şikâyetçi olduğunu söyledi.

Şikâyet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.