Öğrencisine öpücüklü taciz mesajı yolladı: Seviyorum seni… banıp yer gibi!

Üniversiteyi karıştıran öğretim üyesi!

Aydın'daki Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Öğretim Üyesi olan Doç.Dr. Ç.D., yüksek lisans öğrencisi B.A.'ya kabusu yaşattı. Gönderdiği öpücüklü taciz mesajları, "Seviyorum seni. Ekmeği tuza banıp, banıp yer gibi" şarkılı videoları ile genç kızı usandırdı. Sapık hocanın eşinden gelen "Eşime cilve yapıyorsun" mesajı sonrası ne yapacağını şaşıran B.A., konuyu CİMER'e taşıdı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nde öğretim üyesi Doç. Dr. Ç.D.'nin danışmanı olarak görev yaptığı yüksek lisans öğrencisi B.A.'ya gönderdiği aşk mesajlarını okuyanlar gözlerine inanamadı.Ç.D.'nin ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi olan eşi E.D. de B.A.'ya 'Eşime cilve yapıyorsun' diyerek danışman hocasını değiştirmesi için baskı yaptı, hakaret içerikli mesajlar gönderdi. Buse Acar, yaşadığı olayların ardından yüksek lisans eğitimini yarıda bırakarak yurt dışına taşındı. B.A. bu mesajların ekran görüntüleriyle birlikte Nisan 2024'te CİMER'e ilk şikayetini yaptı.

Üniversiteyi karıştıran öğretim üyesi! Öğrencisine öpücüklü taciz mesajı yolladı: Seviyorum seni… banıp yer gibi!

"YÜKSEK LİSANSI DERECEYLE KAZANDIM"

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi bölümünde yüksek lisans öğrencisi B.A., CİMER'e yaptığı ilk şikayetinde yüksek lisans eğitimi sırasında yaşadıklarını anlattı. B.A. şikayetinde, "Şu anda 4. yarı yılda kayıt yenilememiş olmam nedeniyle pasif öğrenciyim.2022'de lisans eğitimimi dereceyle bitirip aynı yıl yüksek lisansı dereceyle kazanmış bir öğrenciydim. Yüksek Lisans mülakatımda Doç. Dr. Ç.D. de bulunmaktaydı. Diğer hocalarım ve Ç.D. mülakatta doğru yanıtlarım nedeniyle beni başarılı buldular. Mülakat bitişinde Ç.D. danışman olarak onu seçmemi belirterek mülakattan ayrıldım. Kayıt yaptırma sürecinde Ç.D. ile iki defa okulda karşılaştık. Beden eğitimi bölümünü seçmemi tavsiye ederek, danışman olarak tekrar onu seçmemi istedi.Ç.D. ile kişisel sohbetimiz olmamasına rağmen başarılı öğrenci olduğumu düşünerek onu seçmemi istediğini düşündüm. Danışmanım Ç.D. beni asistan olarak görüp kendisi sürekli araştırma yapmak ve yardım için odasına davet ediyordu. Uzun zaman geçtikten sonra iletişimimiz arttı. Ç.D.'nin eşi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu kadrosunda öğretim görevlisi E.D. Spor Bilimleri Fakültesi'nde doktora yapmakta olup görevlendirme olarak fakültemizde de çalışıyor. Kendisi ile iletişimimiz gayet iyiydi. Ç.D.'nin aksine çalışkan ve öğretici olduğu için 15 Şubat 2023'e kadar ödevlerimde danıştığım saygı duyduğum hocaydı" dedi.

"EŞİME KARŞI CİLVE YAPIYORSUN"

E.D.'nin bu tarihten sonra eşine karşı cilve yaptığını ve elde etmeye çalıştığını ima ettiğini anlatan B.A., "Beni suçladı ve telefondan ağır ithamlarda bulunarak taciz etti. Okulumla ilgili mobbing uygulamaya başladı. Ç.D. kız öğrencilere sarkıntılık yapmakla bilinen hocadır. Eşi de bunu çok iyi biliyor. Danışmanımı değiştirip dilekçe yazmam için tehditte bulundu. E.D. üniversitede ve spor camiasında adımı or.. olarak çıkarttı. Bundan dolayı psikolojim bozuldu. 5 ay psikolojik tedavi gördüm" dedi

Üniversiteyi karıştıran öğretim üyesi! Öğrencisine öpücüklü taciz mesajı yolladı: Seviyorum seni… banıp yer gibi!

CİMER'E İKİNCİ ŞİKAYETİ DE YAPTI

B.A., CİMER'e Haziran 2024'te yaptığı ikinci şikayetinde ise, öğretim görevlisi E.D.'nin gönderdiği tehdit mesajları ve Doç. Dr. Ç.D.'nin kendisine gönderdiği mesajların ekran görüntüleri ile video mesajlara da yer verdi. B.A. ikinci şikayetinde, "İlk şikayetimden sonra E.D. bana tehdit mesajları gönderdi. Beni suçlamaya ve rahatsız etmeye devam etti" dedi.

"SENİ SEVİYORUM EKMEĞİ TUZA BANIP YER GİBİ..."

B.A., danışmanı Ç.D.'nin Onur Akın'ın 'Seviyorum seni. Ekmeği tuza banıp, banıp yer gibi. Geceleyin ateşler içinde uyanarak, ağzımı dayayıp musluğa su içer gibi' sözlerini içeren Onur Akın'ın 'Seviyorum seni' isimli şarkısını hoparlörde çalarken görüntüsünü kaydedip çektiği videoya ikinci CİMER şikayetinde yer verdi. Öğrencisine öpücüklü mesajlar da gönderen Doç. Dr. Ç.D. hakkında üniversite soruşturma başlattı.  ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Soruşturma açtık. Yüksek lisans öğrencisinin CİMER'e de şikayeti var. Şu anda soruşturma sürüyor" dedi. 2019'da da bir kız öğrenci Doç. Dr. Ç.D. hakkında tacizde bulunduğu, kendisine sürekli düşük not verdiği, odasına çağırarak öpmek istediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Üniversiteyi karıştıran öğretim üyesi! Öğrencisine öpücüklü taciz mesajı yolladı: Seviyorum seni… banıp yer gibi!

TACİZ EDİLEN ÖĞRENCİ SABAH'A KONUŞTU

Tacize uğrayan B.A., "Taciz 2022'de yüksek lisansım sırasında başladı 2023 Nisan ayına kadar Ç.D.'nin attığı mesajlardan sonra bu kez de 2023'te eşi E.D. başladı. E.D. tarafından geçen haftaya kadar hep rahatsız edildim. Daha sonra üniversite benimle iletişime geçti. Soruşturma başlatıldığı söylendi. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Olaylardan sonra bir süre psikolojik tedavi gördüm. Tedavim sonrasında CİMER'e şikayette bulundum. Yıllardır emek verdiğim akademik hayatımdan vazgeçmek zorunda kaldım. Bu süreçten sonra kendimi toparlamak için yurtdışına taşındım. Hala olayın etkisindeyim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ferda 2 ay önce

Sokak kopekleri yüzünden çocuklar oyun oynayamıyor..diskilari yüzünden hastalıklar yayılıyor...gece sokakta yürümek,gezmek zor..geceleri havlaması yüzünden bebekler,hastalar uyuyamıyor.. sokakta vahşi hayvan istemiyoruz..her gün saldırı oluyor..arabası olmayanlar için hayat daha zor..sokaklar köpeklerden acilen temizlensin..mama lobisinin gazına gelmeyin.. artık yeter...insanlar ve çocuklar sakat kalmasın ölmesin.. korkmasın..