Kredi kartında 2 yıl sonra değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız ödeme limitini yüzde 100 artırarak 1.500 liraya yükseltti. Bu değişiklik, milyonlarca kredi kartı ve banka kartı kullanıcısını ilgilendiriyor ve bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

BDDK'nın Nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda, temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL'den 1.500 TL'ye yükseltilmesi kararı alınmıştı. Bugün itibarıyla bu karar uygulanmaya başlandı.Temassız ödemeler, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmayı sağlıyor. 2 yıl aradan sonra güncellenen şifresiz işlem limiti, tüketicilere daha yüksek tutarlarda temassız ödeme yapma imkanı sunuyor.

Özellikle 2020 yılında koronavirüs salgınının etkisiyle temassız ödeme yöntemleri öne çıkmış ve tüketicilerin hijyen hassasiyeti sebebiyle güvenli ödeme yöntemlerine talep artmıştı. Bugünden itibaren (1 Temmuz 2024 Pazartesi) temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1.500 lira olarak uygulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.