Kayıt dışı almış başını gitmiş...

Trabzon'da Arap Turizmi ile kayıt dışı almış başını gitmiş. Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu'dan şok sözler.. Turizme kayıtlı konut sayısının rakamı belli oldu!

Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, Trabzon’a gelen turist sayısında değişiklik olmamasına rağmen otellerin dululuk oranlarının düştüğün belirtip, kayıt dışılığa işaret ederek “Bu turistler nerede peki?” Diye sordu. 

Sadece 700'ü kayıtlı

Sonnokta Gazetesinin haberine göre;  Trabzon’da turizm amaçlı günlük kiraya verilen Kültür ve Turizm Bakanlığından izin belgeli konutların sayısı belli oldu. Son yıllarda ev apart olarak kayıt dışı işletmecilik yapanların sayısı artarken Trabzon’da Bakanlıktan izin belgesi bulunan 700 konut olduğu kaydedildi.
700 adet turistik amaçlı kiralanan konutların 380’i Ortahisar İlçesinde bulunurken, 280’i konut, 130’u müstakil, 5’inin ise apart şeklinde yüksek nitelikli konut olduğu öğrenildi. 

Otellerin doluluk oranı yüzde 60'a bile ulaşamıyor

Trabzon’da kayıt dışı günübirlik kiralık evlerin ücretinin 3 bin TL’ye çıktığını söyleyen Trabzon Oteller Birliği Başkanı Mustafa Aksu, “Bunların büyük kısmı kayıt dışı. Gelen misafir sayısında sıkıntı yok. Otellerin doluluk oranları yüzde 60’lara bile ulaşmadı. Aynı uçak sayısı geliyor. Bu turistler nerede peki? Konaklar Mahallesi’nde kayıt dışı işletmelere bakarsanız, anlayacaksınız. Geler misafir kalitesinde büyük sıkıntılar var”^ ifadelerini kullandı. 

Trabzon'da ki Arap Turizmi bitiyor...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldikleri toplantıda bakanın Trabzon ile ilgili olumsuz görüş belirttiğini açıklayan Aksu, “Bakan, “Ölüyorsunuz, şu an can çekişiyorsunuz. İç Anadolu sizi geçti” dedi. Trabzon’da ki Arap Turizmi bitiyor” ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy Trabzon Kültür Yolu Festivali açılışı için Trabzon’a gelmediği ancak Samsun ve Van’a gittiği görüldü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.