Çekya maçı sonrası Hakan Çalhanoğlu ve Samet için flaş benzetme! 

Avusturya'dan 6-1 göndermesi

EURO 2024'te heyecan devam ediyor. A Milli Takımımız Türkiye, dün grubun son maçında Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 2-1 yenerek son 16 turuna yükseldi ve Avusturya'nın rakibi oldu. Zorlu ve gergin karşılaşmanın ardından Avusturya cephesi özellikle de cezalı duruma düşen Hakan ve Samet için flaş benzetmelerde bulundu. İşte o sözler...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Ay-yıldızlılar, bu turda Avusturya ile karşılaşacak.Avusturya basını, Türkiye'nin Çekya'yı mağlup ettiği maçı manşetlere taşıdı. Yazılan haberlerde Hakan Çalhanoğlu'nun ve Samet Akaydin'in cezalı olmasına vurgu yapıldı. İşte o sözler...

KURIER'DEN '6-1' VURGUSU

Avusturya'nın önde gelen haber sitelerinden Kurier, Avusturya'nın Mart ayında A Milli Takım'ı 6-1 yendiği karşılaşma için vurgu yaptı.Haberde "Ralf Rangnick'in takımı, grubun son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenen Türkiye ile 2 Temmuz'da karşılaşacak. Avusturya'nın Mart ayında 6-1 kazandığı Türk takımında eksikler var: defans oyuncusu Akaydın'ın yanı sıra kaptan Çalhanoğlu da cezalı." denildi.

KLEINE ZEITUNG: TÜRKİYE, AVUSTURYA'NIN RAKİBİ

Kleine Zeitung, Avusturya'nın Salı günü Türkiye ile Leipzig'de karşılaşacağını okyucularına aktardı. Haberde Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'in sarı kart cezalısı olmasının Avusturya için iyi haber olduğu vurgulandı.

"HAKAN VE SAMET'İN OLMAMASI İYİ HABER"

Haberin detayında "Avusturya milli futbol takımı Avrupa Şampiyonası 16 turunda Salı günü Leipzig'de Türkiye ile karşılaşacak. Türkler Çarşamba akşamı Hamburg'da Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetle F Grubunda ikinci sırayı aldılar." "Samet Akaydın ve Hakan Çalhanoğlu'nun turnuvadaki ikinci sarı kartlarını görmeleri ve bu nedenle 16 turunda yer alamayacak olmaları da Avusturya için iyi haber." ifadelerine yer verildi.

SALZBURGER NACHRİCTEN: SÜPER YILDIZ VE SAVUNMA ŞEFLERİ YOK

Salzburger Nachricten'de yer alan haberde Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'in sarı kart cezası olmaları öne çıkarıldı. Hakan Çalhanoğlu'ndan 'süper yıldız' olarak bahsedilirken Samet Akaydin'a 'savunmanın şefi' benzetmesi yapıldı.

Avusturya, Polonya (3-1) ve Hollanda (3-2) karşısında aldığı galibiyetlerle D Grubunda birinciliği garantilerken, bir sonraki rakibini öğrenmek için Çarşamba gününü bekledi. Türkiye son grup maçında Çek Cumhuriyeti'ni geç gelen bir golle 2-1 mağlup ederek F Grubunu Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı.Avusturya şimdi 16. turda Salı günü saat 21:00'de Türkiye ile karşılaşacak. Avusturya'nın Türkiye ile ilgili güzel anıları var. Başarılı antrenör Ralf Rangnick'in takımı Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan kısa bir süre önce bir hazırlık maçında 6-1 gibi net bir skorla kazanmıştı, ancak dikkat edin: Türkler Viyana'da en iyi takımlarını sahaya sürmediler ve maçın gidişatı açıkça Avusturya'nın lehine gelişti.

'TÜRKLER İNTİKAM PEŞİNDE'

Türkiye'nin son 16 turunda Avusturya ile eşleşmesi ülkede EURO 2024 öncesinde iki takım arasında oynanan hazırlık maçına göndermelerde bulunarak yankı buldu. Avusturya ile Türkiye mart sonunda Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda karşı karşıya gelmiş, ev sahibi ekip karşılaşmadan 6-1 galip ayrılmıştı.Avusturya basınındaki haberlerde 'Türkler altı golün intikamını hedefliyor. Türkiye, Avusturya'ya karşı oynadığı hazırlık maçında Avusturya'ya karşı 6-1 mağlup olmasına rağmen bir kez daha Avrupa şampiyonasına büyük bir hırsla geldi.Türk takımının yıldızı, orta sahanın iplerini elinde bulunduran Interli Hakan Çalhanoğlu cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacak" ifadeleri kullanıldı.

ARNAUTOVIC: ŞANSLAR EŞİT

Avusturya Milli Takımı'nın hücumdaki önemli kozu Marko Arnautoviç, Türkiye karşısında şansların eşit olacağını vurguladı.Avusturya'nın, gruptan lider çıktığı için son 16 turunda Türkiye karşısında favori olmaktan uzak olduğunu belirten Arnautovic "Turu geçen takımlar sonuç olarak turnuvadaki en iyi takımlar. Eleme turu aşamasında her şey olabilir. Kazanmak zorundasınız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.