Ayhan Bora Kaplan davasında sıcak gelişmeler

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası kapsamında emniyet mensuplarıyla ilgili başlatılan ve uzun süre Türkiye gündemini meşgul eden soruşturma tamamlandı. Şüpheli emniyet mensupları hakkında, "görevi kötüye kullanma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "suçluyu kayırma" ve "tanığı etkilemeye teşebbüs" suçlamasıyla dava açıldı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davanın firari sanığı Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine, bazı Ankara Emniyeti görevlileri hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Başsavcılık; 6’sı emniyet mensubu, 5’si sivil toplam 11 şüpheli hakkında farklı suçlardan dava açtı.

EMNİYET MÜDÜRLERİNE 4 FARKLI SUÇLAMA

Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Ö.’ye, “görevi kötüye kullanma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması ve “suçluyu kayırma” suçlamaları yöneltildi. Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Ç., Organize Şube Müdür Yardımcıları Şevket D. ve Ufuk G. ile komiserler Metehan İ., Gökhan K.’ya ise “görevi kötüye kullanma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “tanığı etkilemeye teşebbüs” ve “suçluyu kayırma” suçlamaları isnat edildi.Sivil şüpheliden birine “tanığı etkilemeye teşebbüs etmekten”, diğer 4’üne ise “suçluyu kayırma” suçlamasından dava açıldı.

316. MADDE SORUŞTURMASI AYRILDI

Başsavcılık; şüpheliler yönünden Türk Ceza Kanunu’nun 316. maddesi uyarınca yürütülen soruşturma hakkında ise ayırma kararı verdi. Bu madde kapsamında başlatılan soruşturma ayrı bir dosya üzerinden yürütülecek.

FİRARİ SANIK BEKLENİYOR

Yine Macaristan’da yakalanan ve Türkiye’yi iadesi talep edilen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası sanıklarından firari Serdar Sertçelik hakkında yürütülen soruşturma da ayrıldı. Serçelik yönünden, “yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs”, “gizliliğin ihlali” ve “suç için anlaşma” maddeleri kapsamında başlatılan soruşturma sürüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.